Табачник обурився: У деяких чиновників більше медалей, ніж у Брежнєва

Середа, 29 серпня 2012, 13:31

Міністр освіти Дмитро Табачник критикує спортивних чиновників за зайве прагнення до одержання власних нагород за рахунок результатів українських спортсменів на Олімпіаді-2012.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляють Українські новини.

"Я не хочу нікого (особисто) критикувати, але іноді мені здається, що дуже багато хто зі спортивних чиновників, голів федерацій, їх заступників, які фекали, пхекали, і спасибі їм за це, але таке бажання проїхати на горбі спортсмена-переможця, що, знаєте, воно гідно мінімум подиву. Перше подання (про нагородження) нам прийшло на 24 спортсмени-медалісти і 160 чиновників спортивних та інших", - сказав Табачник.

Разом з цим міністр зазначив, що спортивні федерації роблять дуже багато для перемог спортсменів, але не настільки, щоб вважати це заслугою їх функціонерів.

"Деякі чиновники були більш омедалені і оборденовані, ніж Леонід Ілліч Брежнєв", - додав він.

Табачник закликав зберігати здоровий глузд під час нагородження спортивних функціонерів.

Як відомо, свого часу Табачник був звільнений з посади голови Адміністрації президента Леоніда Кучми у зв’язку зі скандалом про присвоєння йому фальшивих звань.

Як виявилося, у період з 1994 по 1996 рік наказами міністра оборони він був піднятий у військовій ієрархії від старшого лейтенанта до полковника запасу. У 1996 році за поданням Генпрокуратури рішення про присвоєння Табачнику звань після звання старшого лейтенанта були скасовані.