Міліція забула, що отримала заяву про напад від Притули і робить перевірку зі ЗМІ

П'ятниця, 21 вересня 2012, 13:51

Печерське райуправління міліції за дорученням прокуратури Києва поновило розслідування інциденту з учасниками громадського руху "Стоп цензурі!".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби головного управління МВС Києва.

При цьому міліція стверджує, що офіційних заяв від учасників акції не отримувала, не дивлячись на те, що редактор Української правди Олена Притула 5 вересня подавала до Міністерства внутрішніх справ відповідно заяву за номером П 2935 ОП.

"Незважаючи на відсутність офіційних заяв від учасників інциденту до міліції, правоохоронцями було організовано перевірку оприлюднених у ЗМІ повідомлень", - кажуть у міліції.

За результатами цієї перевірки 14 вересня Печерським райуправлінням міліції було відмовлено у порушенні кримінальної справи.

Однак в подальшому столична прокуратура доручила Печерському райуправлінню міліції поновити розгляд цього інциденту.

Міліція повідомляє що в п’ятницю до Печерського райуправління міліції для опитування було запрошено журналістів - безпосередніх учасників інциденту: головного редактора Української правди Олену Притулу та заступника головного редактора Kyiv Post Катерину Горчинську.

Додаткову дослідчу перевірку буде проведено до 28 вересня, її результати буде направлено до прокуратури Києва.

Після публікації на сайті Української правди новини з відповідного повідомлення на сайті київської міліції замінили його текст.

У ньому йдеться про те, що перевірка за інцидентом триває і міліція опитує журналістів, "які називають себе постраждалими".

О 10.00 п'ятниці свої пояснення дала Горчинська. На 14.00 запрошена Олена Притула.

Ані слова про те, що це відновлення перевірки та про відсутність заяв від постраждалих журналістів немає.

Як відомо, 3 вересня на відкритті Всесвітнього газетного конгресу та Всесвітнього форуму редакторів під час акції протесту журналістів громадського руху "Стоп цензурі!" охорона силою забрала плакат з написом про цензуру у головного редактора "Української правди" Олени Притули, який вона тримала під час виступу президента.

Також охорона грубо відштовхнула заступника головного редактора Kyiv Post Катерину Горчинську.