З 10 вересня злітати на Кіпр можна по електронній візі – МЗС

Вівторок, 4 вересня 2012, 16:38

З 10 вересня українці зможуть відвідувати Кіпр по електронних візах. Рішення про впровадження нової, спрощеної системи віз для українських громадян було прийнято кіпрською стороною.

Про це на брифінгу 4 вересня заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, повідомляє ЛігаБізнесінформ.

"Сьогодні ми вітаємо рішення Республіки Кіпр про впровадження з 10 вересня кіпрською стороною електронних віз для громадян України, що дозволить суттєво спростити візові процедури для наших співвітчизників", - відзначив Грищенко. 

Він підкреслив, що для України це важливо, оскільки Кіпр – перша країна-член Євросоюзу, що надала українцям можливість подорожувати з електронними візами. 

Грищенко нагадав, що зараз такий режим в України діє з Мексикою й Австралією. 

Міністр підкреслив, що оформлення таких віз буде безкоштовним. Нова система оформлення буде застосовуватися для віз разового в'їзду строком перебування до 90 днів.

"Ми сподіваємося, що й інші країни-члени Євросоюзу згодом теж будуть впроваджувати спрощений режим одержання віз для наших громадян, у тому числі й електронних", - сказав він.

Разом з тим у Міністерстві закордонних справ вказують на те, що влада Канади з 2005 року ніяк не спростила візовий режим для українців.

Про це сказав на брифінгу у вівторок директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"За весь цей час Канада не впровадила жодних кроків назустріч Україні в питанні спрощення візового режиму. Візи для українців як було важко отримувати, так і залишається", - сказав він.

За його словами, в МЗС здивовані тим, що канадська сторона не зробила нічого для спрощення процедури отримання віз для українців, збільшення терміну дії візи, зменшення переліку необхідних для подачі документів.

Як відомо, у 2005 році громадяни держав-членів ЄС отримали право відвідувати Україну без оформлення віз. Водночас візи для українців скасовані не були. Разом з тим, з 1 січня 2008 року для громадян України діє угода про спрощення візового режиму з країнами ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування