Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спостерігачі від СНД кажуть, що найбільше порушень на Одещині

Вівторок, 2 жовтня 2012, 12:56

Міжнародна організація зі спостереження за виборами CIS-EMO зазначає, що найбільша кількість порушень у ході передвиборчої кампанії спостерігається в Одеській області.

Про це на прес-конференції сказав експерт CIS-EMO Олег Верник, повідомляють Українські новини.

"Несподівано дуже для нас, що найбільш проблемними, найбільш гарячими регіонами на цих виборах виявляються навіть не Донецька, не Луганська області - традиційно проблемні з точки зору адмінресурсу й голосування в цій області. А більша кількість порушень на цих виборах, тобто на порядок більше, фіксується саме в Одеській області", - сказав він.

При цьому, зі слів Верника, фіксуються порушення виборчого процесу всіма партіями.

"Таке відчуття, що в Одеській області відбувається змагання мегагігантів, і включені такі потужності, такі фінанси кинуті в цю область, у виборчі округи, що ми просто дивуємось обсягу порушень в Одеській області", - зазначив він.

Зі слів Верника, раніше ще ніколи не було такої ситуації, щоб Одеська область лідирувала в плані загальної кількості порушень.

Як відомо,CIS-EMO - міжнародна неурядова організація, зареєстрована в Росії у вересні 2003 року. В Україні організація працювала на президентських виборах у 2004 році та 2010 році, парламентських у 2006 році, місцевих у 2010 році.

У 2004 році місія не зафіксувала великої кількості порушень, які могли б уплинути на результати виборів.

Самі вибори 2004 року пройшли з численними порушеннями, через що було оголошено про проведення третього туру голосування для виявлення переможця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...