Турчинов розповів, як Павловський другу добу лежить на коробках з бюлетенями

Середа, 31 жовтня 2012, 14:51

Опозиція ніколи не визнає результати виборів у тих округах, де впевнена у масштабних фальсифікаціях з боку влади.

Про це на прес-конференції у середу заявив один з лідерів об’єднаної опозиції Олександр Турчинов.

Він заявив, що у низці областей "влада намагається вкрасти перемогу у представників Батьківщини і Свободи", зокрема в окрузі №11 Вінницької області.

"Наш депутат Андрій Павловський практично дві доби лежить на коробках, заважаючи фальшувати і нищити бюлетені так, як це відбулося у 14 окрузі", - сказав Турчинов.

Він додав, що в окрузі 14 минулої ночі були пошкоджені коробки з бюлетенями, з яких було видно, що переміг кандидат від опозиції Мельничук. Після того ОВК ухвалила рішення про перерахунок бюлетенів саме з цих коробок.

"В цих коробках знайшли бюлетені за нашого кандидата, але в них були проставлені додаткові помітки. Ці бюлетені були визнані недійсні, і таким чином, зменшується кількість голосів за нашого кандидата", - розповів Турчинов.

Водночас, як заявив Укрінформу самовисуванець Віктор Жеребнюк, який змагається у 14 окрузі з кандидатом від об'єднаної опозиції Іваном Мельничуком, останній здобув перемогу незаконним шляхом.

"Під час перевезення до ЦВК виборчої документації було допущено порушення процедури, виявлялись "загублені", пошкоджені бюлетені", - розповів Жеребнюк.

Він зазначив, що у ЗМІ повідомлено про цей факт, наразі всю документацію повернуто до ОВК.

"Йде перерахунок бюлетенів і уточнюються протоколи - все під пильним оком відеокамер та представників ЗМІ", - сказав Жеребнюк.

Він стверджує, що ситуація вже починає мінятися на його користь.

Як відомо, на сайті ЦВК у даних щодо 14 округу після обробки 100% протоколів продовжують змінюватися дані.

Так, ще вранці після обробки 100% протоколів кандидат від Батьківщини Іван Мельничук отримав 33,41% , а його опонент самовисуванець Віктор Жеребнюк – 33,21%. Розрив складав 194 особи.

Однак вже станом на 13:01 на сайті ЦВК скоротили розрив між кандидатами, не зважаючи на те, що 100% протоколів вже були оброблені.

Українська правда