У Польщі сталися сутички націоналістів з поліцією

Неділя, 11 листопада 2012, 20:36

У Польщі під час маршу націоналістів з нагоди Дня незалежності сталися сутички демонстрантів з поліцією.

Як повідомляє Польське радіо, під час перших сутичок постраждало двоє поліцейських, одна з них жінка, яку вдарили по голові пляшкою.

 

Групи хуліганів кидали каміння в поліцію, чулися вибухи димових шашок.

 

Через інциденти поліція могла заборонити процесію, однак після переговорів з організаторами дала згоду продовжити ходу.

 

Пізніше знову сталися сутички. Телеканал TVN24 повідомив про 6 поранених поліцейських та майже 120 затриманих хуліганів.

 

Поліція на під’їзді до столиці також затримала кілька автобусів із псевдовболівальниками, що мали при собі кийки та димові шашки.

 

В той же час, за словами речника Головної комендатури варшавської поліції Маріуша Соколовського, під час Маршу незалежності ніхто серйозно не постраждав.

У Марші незалежності беруть участь, зокрема, представники польської діаспори та делегації з-за кордону, особливо численна з Угорщини. Демонстранти несуть транспаранти: "Геть Європейський Союз!", "Героям честь і слава", "Національний радикалізм".

У польській столиці в День незалежності проходять аж 4 ходи: влаштована президентом Броніславом Коморовським, соціалістами, лівими й анархістами та праворадикалами.

Під час святкування Дня незалежності у Варшаві 2011 року спалахнули масові заворушення. Сутички відбулися між представниками націоналістичного Маршу незалежності та лівих і анархістів, які намагалися завадити проведенню маршу, були знищені 14 поліцейських машин.

Фото PAP