Пшонка зібрався вдосконалювати виборче законодавство

Понеділок, 12 листопада 2012, 17:02

Генеральна прокуратура ініціює вдосконалення виборчого законодавства.

Про це на брифінгу повідомив генеральний прокурор Віктор Пшонка, передають Українські новини.

"Сьогодні проінформував голову держави про те, що виконано його доручення - проаналізовані факти порушення законодавства, і в інформаційній записці Генеральна прокуратура дала пропозиції для вдосконалення законодавства виборчого процесу", - сказав він.

За інформацією, наданою журналістам прес-службою Генпрокуратури, на сьогодні залишаються неврегульованими 4 питання.

Зокрема мова йде про врегулювання механізму виконання Центральною виборчою комісією функцій окружної комісії із встановлення результатів голосування у випадках її бездіяльності; відсутності у виборчому законодавстві механізму реагування комісії у випадках кількаразового порушення виборчого законодавства кандидатами в депутати.

Також, на думку Генпрокуратури, виборчим законодавством не визначений особливий доступ до оригіналів виборчих документів судів, правоохоронних органів і державних виконавців; також у законі немає критеріїв визнання голосування на окремих дільницях недійсними у зв'язку з недопуском спостерігачів.

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович доручив Пшонці перевірити факти порушення виборчого законодавства в мажоритарних виборчих округах і доповісти про проведену роботу до 12 листопада.

Комітет виборців вважає необхідним зміну порядку формування виборчих комісій у законодавстві про вибори.

Янукович прогнозує, що після виборів Верховної Ради будуть внесені зміни до закону про вибори депутатів.