Перед зустріччю з Януковичем молодіжних лідерів "муштрувала" Герман

Четвер, 15 листопада 2012, 09:35

Перед зустріччю президента Віктора Янукович із лідерами студентських об'єднань в Адміністрації президента провели репетицію.

Як пише "Комерсант-Україна", за тиждень до зустрічі учасників попросили написати й узгодити тексти виступів, а напередодні зустрічі їх запросили на Банкову для генеральної репетиції, якою керувала радник глави держави Ганна Герман.

Після виступів зустріч, на яку були запрошені сім представників різних студентських організацій, продовжилася в закритому режимі.

За інформацією газети, Януковича попросили допомогти з працевлаштуванням молодих фахівців і збільшити держзамовлення до 70% (зараз – 51%).

Президент благодушно підтримав усі ініціативи, пригостив студентів чаєм і організував екскурсію у свій кабінет.

"У президента гарний кабінет, оформлений у зелених тонах. Великий стіл, на якому лежать папери, але комп'ютера на столі я не помітив", - розповів один із учасників зустрічі. 

У свою чергу, Ганна Герман обурилася на заголовок новини "Перед зустріччю з Януковичем молодіжних лідерів муштрувала Герман".

"Така інформація є провокацією і неправдою", - заявила вона "Українській правді".

"Ми справді мали десь 2-хвилинну розмову, я сказала їм: "Дякую, що ви прийшли на зустріч, і я сподіваюсь, що ви поставите президенту питання, які вас турбують…", - сказала радник президента

Вона підтвердила, що це було в її кабінеті напередодні зустрічі з Януковичем, у вівторок, "коли було підтвердження, що президент погодився зустрітися з ними".

"Я їм передзвонила… Ми часто зустрічаємося... Вони просили мене багато разів про зустріч із президентом – і коли видалася така можливість, ми домовилися про зустріч", - сказала Герман.

Після розмови з нею до редакції УП почали телефонувати лідери студентських організацій, бажаючи розповісти, як проходила зустріч із Герман.

Зокрема, координатор "Студентського захисту" Андрій Черних заявив: "Інформація про те, що нас просили написати й узгодити тексти виступів за тиждень до зустрічі – є абсолютною брехнею та фантазіями журналістів. Жодних таких вимог та умов нам ніхто не ставив".

Станом на 11 годину четверга в статті на сайті "Комерсанта-Україна" зникли згадки про Герман (але в друкованій версії вони є). Радник президента у розмові з УП попереджала, що до "Комерсанта" також звернеться.

Між тим, низка інших видань встигли поширити інформацію. Так, інформацію "Комерсанта" передрукував "Обком":