Луценко: Лідери повинні визначити єдиного кандидата проти Януковича

Середа, 21 листопада 2012, 16:12

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко привітав усіх з річницею Помаранчевої революції та упевнений, що люди готові до нового Майдану.

Про це він сказав журналістам в перерві між судовими засіданнями.

"В цей день, я хотів би поздоровити всіх, хто був на майдані. Я дуже давно вже не одягав помаранчеву стрічку, сьогодні одягнув по одній причині – мені здається, що час відступу закінчився", - заявив він.

"Перебуваючи в тюрмі я маю можливість бачити лише декілька каналів, читати з запізненням роздруківки з інтернету, але я відчуваю, що час відступу минув", - додав він.

Він також просить опозиціонерів бути єдиними.

"Звертаючись до всіх, хто був на Майдані, хто вболівав за Майдан в своїх містах і селах – я хотів би запропонувати покінчити із самовбивчою практикою критиканства", - сказав він.

"Я маю безліч претензій до своїх колег політиків. Вони, напевно мають так само до мене. Я особисто вже багато разів вибачався за свої помилки, знаю багатьох політиків, які мужньо вибачились за свої. Але настає зараз час єднання усіх, хто думає про державу. Ще раз підкреслюю – йдеться не про Луценко, Тимошенко, Кличка, Тягнибока, Яценюка, Гриценка, не про багатьох моїх колег. Йдеться про перспективу країни", - зазначив він.

"Я особисто навіть в тюрмі відчуваю, що країна змінилася. Я відчуваю, що люди готові до Майдану, якщо вони побачать лідера і зрозумілий для них план нової країни. Я впевнений, що українські інтелектуали повинні дати такий план", - заявив Луценко.

"Я впевнений, що лідери в новому парламенті повинні визначити єдиного кандидата для перемоги над Януковичем. Я впевнений, що ми маємо збудувати план нової країни, де не олігархи будуть визначати економіку і політику, а виборці будуть голосувати за своє майбутнє", - додав він.

"І я впевнений, що все це стало можливим тільки через те, що мільйони людей стояли на Майдані. Тому Майдан виявився не тільки святом 2004 року, а великою подією, яка змінила майбутнє країни", - зазначив Луценко.

"Тому я хочу подякувати і низько вклонитися всім тим, хто був на майдані, біля майдані і хто до цих пір залишається таким романтиком як я", - додав він.

Луценко також вважає, що останні вибори продемонстрували, що "громадянське суспільство стало наслідком дріжджів Майдану". 

Українська правда