Батьківщина розповіла, для чого потрібний референдум по звільненню Тимошенко

П'ятниця, 23 листопада 2012, 10:07

Референдум "по звільненню Тимошенко" ініційований, щоб не допустити підписання Януковичем закону про референдум.

Про це заявив ініціатор  депутат Юрій Одарченко в коментарі Комерсант-Україна.

Так, у бесіді з виданням депутат відзначив, що початок підготовки до референдуму переслідує ще одну мету - не допустити підписання президентом закону про референдум, прийнятого парламентською більшістю 6 листопада.

В опозиції вважають цей документ неконституційним і думають, що з його допомогою влада має намір домогтися зміни конституційного ладу.

"Президент думав використовувати закон для зміни Конституції, але не врахував, що його можна використовувати і як інструмент звільнення Юлії Тимошенко. Думаю, тепер, зрозумівши це, він відмовиться підписати документ",- поділився припущеннями Одарченко.

Одарченко також повідомив, що юридична процедура почнеться наступного тижня.

"Процес організації ініціативних груп у всіх областях візьме 3-4 тижня. Після цього ми почнемо збір підписів, на це закон дає нам один місяць. На цей період випадає й Новий рік, але що робити, будемо збирати підписи й у свята",— заявив Одарченко, висловивши  впевненість, що необхідні 3 млн. підписів будуть зібрані в строк. 

У випадку набуття чинності законом результати народного волевиявлення будуть автоматично змінювати законодавство, у той час як сьогодні вони мають лише рекомендаційне значення.

Проте представники "Батьківщини" підкреслюють, що мають намір домагатися проведення референдуму поза залежністю від рішення президента за даним законом.