Януковича просять припинити рейдерство на "Моршинську"

П'ятниця, 23 листопада 2012, 12:29

Львівської обласна рада просить президента Віктора Януковича втрутитися в ситуацію з Моршинським заводом мінеральних вод "Оскар".

Про це йдеться у зверненні облради до президента, прийнятому на сесії 23 листопада, повідомляють Українські новини.

За нього проголосували 94 депутати при мінімально необхідних 59.

"Львівська облрада просить президента негайно втрутитися в ситуацію зі знищенням однієї з лідируючих компаній ринку України ІDS Group і її складової - Моршинський завод мінеральних вод", - сказано в зверненні.

Також облрада вимагає від Генеральної прокуратури розслідувати і притягти до відповідальності своїх співробітників, які скоїли порушення відносно керівництва заводу.

Крім того, облрада просить Вищу кваліфікаційну комісію суддів та Вищу раду юстиції розглянути дії судді Сихівського районного суду Львова Борейка, якого облрада звинувачує у винесенні завідомо неправомірного рішення щодо арешту майна, активів і акцій ІDS Group.

Ситуацію із заводом облрада називає спробою рейдерського захоплення і закликає громадськість брати участь в акціях протесту на захист заводу.

Як повідомлялося, Галицький районний суд Львова 16 листопада відмовився скасувати постанову про порушення кримінальної справи проти директора Моршинського заводу мінеральних вод "Оскар" Валерія Жовніра за підозрою в несплаті податків на 3 млн гривень за ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу (ухилення від сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування).