У Криму допитують лікарів і родичів мера, який викинувся з вікна

Понеділок, 26 листопада 2012, 11:10

За фактом самогубства мера кримського міста Малий Маяк Леоніда Малика розпочато досудове розслідування.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Криму.

"Органами внутрішніх справ за фактом самогубства голови Маломаякської сільради (Велика Алушта), який вчора вистрибнув з вікна лікарні, розпочато досудове розслідування. Керівництво розслідуванням здійснюється прокуратурою Київського району м. Сімферополя", - сказано в повідомленні. 

"Наразі допитані лікарі, родичі загиблого. З’ясовуються обставини, внаслідок яких у нього стався психічний розлад", - додали в прес-службі.

Леонід Малик скріншот з програми "Знак Оклику" 

Як відомо, Мер кримського міста Малий Маяк Леонід Малик у неділю вранці покінчив життя самогубством.

Малик викинувся з вікна туалету на третьому поверсі лікарні Семашка, де він перебував після того, як невідомі зробили спробу помістити його в психіатричну лікарню в селі Строгоновка.

За словами екс-омбудсмена Ніни Карпачової, суїцид Малик скоїв у стані нервового зриву.

"Рік тому він з депутатами селищної ради віддав землю мисливському клубу "Кедр". Цей клуб "Кедр" прописаний вдома у Януковича. Його члени: сам гарант та його близькі друзі", - нагадав у своєму Facebook журналіст Дмитро Гнап

"Через кілька місяців, проти Малика порушать кримінальну справу, заберуть в псіхушку, почнуть колоти спецпрепарати. Як наслідок - людина не витримала, наклала на себе руки. Дядько справді багато знав..." - додав він. 

В кінці серпня 2012 року мер був відсторонений від посади рішенням сесії Маломаяцької сільради у зв'язку з тим, що йому інкримінувалося перевищення службових повноважень при виділенні землі.

У той же час у жовтні прокуратура завершила слідчі дії у кримінальній справі відносно Малика, у зв'язку з чим сільрада знову повернула йому посаду. Однак незабаром селищний голова пішов на лікарняний.

У листопаді в кримському штабі Об'єднаної опозиції заявили, що мера Малого Маяка невідомі викрали з селища і помістили до психлікарні.