Раду розпустять після президентських виборів?

Понеділок, 26 листопада 2012, 15:40

Верховна Рада 7-го скликання працюватиме до 2015-го року, відразу після президентських виборів парламент переоберуть, прогнозує директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Не впевнений, що Верховна Рада 7-го скликання проіснує до 2017-го року (парламент обирається на 5 років)", - сказав Карасьов на прес-конференції в понеділок у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На його думку, після президентських виборів відбудуться вибори до парламенту. Якщо в 2015-му році перемогу на президентських виборах здобуде Віктор Янукович (президент України), за словами Карасьова, "він зробить все, щоб цю Верховну Раду розпустити і на хвилі перемоги призначити нові вибори для того, щоб змінити склад парламенту на свою користь" .

При цьому політолог спрогнозував: "Якщо переможе хтось із опозиціонерів, вони що, будуть також тримати цю Верховну Раду з такою сильною Партією регіонів? Ні. Вони зроблять також, щоб розпустити Верховну Раду і на хвилі перемоги добити Партію регіонів".

При цьому Карасьов відзначив, що вибори в Раду відбудуться після президентських в 2012-му році. "У нас президентські вибори на початку 2015-го року. Тому в травні 2015-го року чекайте нові вибори до Верховної Ради України", - припустив він.

У свою чергу експерт корпорації "Гардарика" Костянтин Матвієнко, відповідаючи на питання, чим запам'ятається робота парламенту 6-го скликання висловив думку, що "ця Верховна Рада запам'ятається ратифікацією Харківських домовленостей, згадається безпрецедентним шахрайством з законом про вибори ... виборчий закон може нам показати, який неякісної була діяльність Верховної Ради 6-го скликання ".

Він вважає, що нинішня Рада ще спробує проголосувати за 15%-ий податок на продаж валюти.

"Думаю, ми ще побачимо спробу запровадити 15%-ий податок на продаж валюти", - припустив він.