Захист Луценка поскаржиться в Євросуд на тортури

Четвер, 29 листопада 2012, 13:47

Захист екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка звертатиметься до Європейського суду з прав людини щодо ненадання підзахисному лікування.

Про це заявив адвокат екс-міністра Ігор Фомін, передає УНІАН.

"Почуває себе він недобре, і найбільше, що нас вражає, це те, що у нього знову була медична комісія, знову поставили якісь діагнози, і взагалі не надають йому ніякої медичної допомоги, навіть тієї, яку приписали лікарі", - заявив він.

"Це зараз викликає у нас найбільшу стурбованість, і ми будемо приймати певні дії – будемо звертатися до Європейського суду", - сказав Фомін.

За його словами, в українській юрисдикції нічого вирішити неможливо. "Будь-які дані, будь-які факти - їх ніхто не чує і не хоче на них реагувати", - зазначив адвокат.

У свою чергу один з лідерів опозиції Арсеній Яценюк заявляє, що Менську колонію навмисно недофінансовують, щоб не купувати препарати, необхідні для лікування Луценка, передає прес-служба Фронту змін.

 "Щойно ми годину поспілкувались з Юрієм Луценком. Він мені розповів, що протягом останніх 20 днів всі медичні препарати, необхідні для його життя, на превеликий жаль, йому не дають", - наголосив він.

За його словами, Державна пенітенціарна служба також відмовила Юрію Луценку в можливості придбати медичні препарати за власний кошт і передати йому.

На переконання Яценюка, "практично розпочалися тортури по відношенню до Юрія Луценка".

"Є інформація, що колонію умисно не фінансують для того, щоб не придбавати відповідні медичні препарати для лікування Юрія Луценка", - наголосив він.

Українська правда