У Кабміні уточнили, які плани у них із Євросоюзом

Середа, 12 грудня 2012, 14:00

Рада з питань співпраці між Україною та Євросоюзом у Люксембурзі запланована на 24-25 червня 2013 року, а саміт Україна – ЄС відбудеться у першому кварталі наступного року.

Про це повідомляє в середу прес-служба Кабінету міністрів України, наголошуючи, що діалог між ЄС та Україною "проходить конструктивно та проводиться на постійній основі".

"Наразі відомо, що Рада з питань співробітництва між Україною та ЄС за участю прем’єр-міністра України відбудеться у Люксембурзі 24-25 червня наступного року", - сказано в повідомленні.

"Саміт Україна – ЄС за участю президента орієнтовно пройде у першому кварталі 2013 року, точна дата його проведення нині узгоджується зі стороною ЄС", - інформує уряд.

Також на стадії узгодження міністерська зустріч Україна – ЄС із питань юстиції, свободи та безпеки, що має пройти у Брюсселі у першому півріччі 2013 року, зазначає Кабмін.

У прес-службі нагадують, що Кетрін Ештон у телефонній розмові з прем’єр-міністром України Миколою Азаровим "висловила переконання, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС може відбутися під час саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі (листопад 2013 року)".

"Однак стороною ЄС не виключено, що підписання може відбутися і до проведення Вільнюського саміту", - додали у повідомленні Кабміну.

Як відомо, напередодні виникла плутанина щодо дати саміту Україна - ЄС.