У Раді Криму провели виховну бесіду з матюкливим депутатом

Четвер, 13 грудня 2012, 12:10

Верховна рада Криму обмежилася виховною бесідою з депутатом Олександром Мельником, який раніше облаяв матом журналіста Шевкет Ганієва.

Про це повідомляється у відповіді на звернення медіа-організації Криму до голови ВР Криму Володимира Константинова, пише "Центр журналістських розслідувань".

"В доданому відеозаписі не спостерігається перешкоджання законній професійній діяльності Ганієва з боку депутата Мельника. Швидше, даний інцидент носив міжособистісний, побутовий характер", - йдеться у відповіді.

Також повідомляється, що після оприлюднення відеозапису голова постійної комісії з нормотворчої діяльності Костянтин Бахарєв провів бесіду з Мельником з приводу події.

У відповіді звертається увага на те, що працівники ЗМІ, акредитовані у ВР АРК, зобов'язані під час проведення пленарних засідань знаходиться в залах на місцях, відведених для журналістів і дотримуватися встановленого порядку - не заважати роботі депутатів ВР АРК та інших присутніх.

"У випадку, якщо Ганієв вважає, що його права та інтереси як журналіста порушено, він має право звернутися за їх захистом у встановленому чинним законодавством порядку", - резюмують в парламенті Криму.

Як відомо, 28 листопада в будівлі кримського парламенту між депутатом Верховної Ради Криму Мельником та старшим редактором ДТРК "Крим" Шевкет Ганієв стався конфлікт, в результаті якого депутат обматюкав журналіста.

Увечері Мельник в ефірі телеканалу "ІТВ", який йому належить, вибачився за ненормативну лексику, пообіцяв бути більш стриманим, але нагадав, що і серед журналістів далеко не всі "нормальні моральні люди".