Більшість депутатів зізналися, що погано працювали у парламенті

П'ятниця, 7 грудня 2012, 18:59

Близько третини депутатів Верховної Ради VI скликання (31,7%) оцінили свою діяльність "на трійку" за п'ятибальною шкалою.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Інститутом Горшеніна, повідомляє Уніан.

Так, свою роботу на "трієчку" оцінили 31,7% опитаних. 21,7% вважають, що український парламент VI скликання працював добре. Ще 20% - що відмінно.

При цьому кожен п'ятий депутат (20%) висловив думку, що Верховна Рада VI скликання працювала погано, а 6,6% - дуже погано.

Чверть депутатів VI скликання (25,0%) вважає, що найбільш позитивні наслідки для України мав закон про позаблоковий статус України.

Далі з великим відривом слідують: закон про вибори народних депутатів України (6,7%), закон про ратифікацію договору про ЗВТ з СНД (5,0%), кримінально-процесуальний кодекс (5,0%), митний кодекс (3, 3%), закон про всеукраїнський референдум (1,7%), податковий кодекс (1,7%), "Харківські угоди" (0,3%), пенсійна реформа (0,3%), судова реформа (0,3 %), закон про мови (0,1%).

При цьому 41,7% опитаних висловили думку, що жоден з перелічених законів не мав позитивних наслідків для країни.

Відповідь "інше" на це запитання дали 3,3% респондентів, а 6,7% - вагалися з відповіддю.

Близько третини депутатів VI скликання (35,0%) вважає, що найбільш негативні наслідки для України мали "Харківські угоди".

Далі слідують: закон про мови (16,7%), закон про вибори народних депутатів (13,3%), пенсійна реформа (8,3%), закон про позаблоковий статус України (6,7%), судова реформа (1,7%), закон про всеукраїнський референдум (1,7%), податковий кодекс (1,7%), закон про ратифікацію договору про ЗВТ з ЄС (0,3%), кримінально-процесуальний кодекс (0,3%).

Вважають, що негативних наслідків для країни не мав жоден з названих законів 5,0% опитаних.

Відповідь "інше" вибрали 1,3% респондентів, а кожному десятому депутату (10,0%) важко відповісти на дане питання.

Опитування серед депутатів VI скликання було проведене з 4 по 6 грудня.

Вибірка дослідження була розроблена з урахуванням кількісного складу фракцій Верховної Ради.

В опитуванні взяли участь 147 парламентарів. Метод опитування - анкетне інтерв'ю. Похибка репрезентативності даного дослідження: ± 6,6%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...