Тюремники кажуть, що не ховали медкартку Луценка

Середа, 23 січня 2013, 11:42

Державна пенітенціарна служба спростовує інформацію про те, що лікарі незалежної клініки "Оберіг" досі не отримали медичної картки ув’язненого екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"Ця інформація не відповідає дійсності", - сказано у повідомленні прес-служби ДПтС у відповідь на заяву дружини Луценка про те, що Пенітенціарна служба затримує передачу його медичних документів.

"…Медпрацівниками Менської виправної колонії було підготовлено і передано лікарям клініки "Оберіг" виписку з амбулаторної картки хворого разом з результатами обстеження Луценка в Чернігівській обласній клінічній лікарні 14 грудня минулого року", - йдеться у повідомленні.

За словами тюремників, саме такий спосіб передачі медичної інформації про засудженого передбачено чинною міжвідомчою нормативною базою.

"Тому такі заяви захисника і дружини засудженого Луценка ДПтС розцінює як чергову спробу скомпрометувати дії співробітників пенітенціарної служби", - сказано у заяві.

Як відомо, у вівторок дружина Луценка Ірина поширила заяву про те, що Пенітенціарна служба затримує передачу медичних документів "через невідомі ні Луценку, ні захисникам результати аналізів, які приховуються тюремниками".

Українська правда