У Держдепі не знають про новий лист Клінтон до Тимошенко

Четвер, 24 січня 2013, 16:14

Офіційний представник Державного департаменту США Вікторія Нуланд не знає, який лист Гіларі Клінтон було оприлюдено пресс-службою "Батьківщини".

"У мене немає ніякої інформації про лист Тимошенко. Ми, очевидно, виступаємо і висловлюємо нашу заклопотаність з приводу її справи протягом деякого часу…

Ми продовжуємо закликати уряд України дотримуватися верховенства закону для всіх своїх громадян, звільнити Тимошенко і не брати участь у вибірковому переслідуванні", - заявила Нуланд на брифінгу.

Водночас вона підкреслила, що не має інформації про якийсь новий лист Клінтон.

"Я буду дивитися на це (повідомлення прес-служби "Батьківщини"). У мене немає ніякої інформації про новий лист. Можливо, це той лист, який вона послала деякий час назад", - зазначила представник Державного департаменту.

Коментуючи заяви адвоката Тимошенко Сергія Власенка щодо його можливого арешту через справу про розлучення, Нуланд сказала:

"Я знаю, що є певні бродіння там у зв'язку зі справою його розлученням, але у мене немає жодної деталі, чи то пов'язано з цим (політичним переслідуванням), чи це може бути щось інше. А загалом, ми стурбовані вибірковим переслідуванням, і ми наголошуємо про це українцям".

У понеділок прес-служба "Батьківщини" оприлюднила лист Клінтон до Тимошенко, який передав посол США в Україні Джон Теффт . Посольство підтвердило передачу листа.

Українська правда