Глава Держкомтелерадіо вимагає звільнити колегу-хабарника

П'ятниця, 25 січня 2013, 20:40

Голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович звернувся до гендиректора Національної радіокомпанії Тараса Аврахова з вимогою звільнити директора з реклами.

Про це повідомила прес-служба Державного комітету телебачення і радіомовлення.

Як відомо, директора з реклами та маркетингу НРКУ викрили в отриманні хабара у сумі 142 тисяч гривень.

"Ганебний вчинок керівника рекламної служби НРКУ засвідчив, що в радіокомпанії не налагоджено дієвої системи внутрішнього контролю, спрямованої на мінімізацію ризиків зловживання посадовими особами своїми службовими обов’язками, що спричинило скоєння протиправних дій одним із відповідальних працівників", - сказано в заяві Курдіновича.

Голова Держкомтелерадіо також висунув вимогу провести ретельну перевірку причин виникнення корупційних діянь в компанії і не допустити подібних вчинків у подальшій діяльності НРКУ.

Окрім того, згідно з повідомленням, запланована перевірка фінансово-господарської діяльності НРКУ, у тому числі щодо відповідності документального оформлення фактично використаного ефірного часу під рекламу, повноти надходжень отриманих від рекламодавців коштів на спеціальний рахунок компанії, використання їх за цільовим призначенням тощо.

Українська правда