Єфремов про перевибори: Я би не грався такими речами

Понеділок, 18 лютого 2013, 13:51

У Партії регіонів радять утриматися від обговорення сценарію перевиборів до парламенту.

Про це на брифінгу у понеділок заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Якщо парламент не буде працювати 30 днів, то президент отримує право застосувати цю норму, розпустити парламент. Буде він це робити чи ні – це його право. Але я би такими речами не грався в тій економічній ситуації, в якій знаходиться держава", - сказав він.

"Це безглуздо, якщо політики, яких обрали, не можуть домовитися між собою і держава має витрачати мільйонні кошти, щоб задовольняти примхи деяких політиків. Я би утримався взагалі сьогодні обговорювати цю тему", - додав Єфремов.

Крім того, він зазначив, що Партія регіонів наполягає на вирішенні питання відповідальності за блокування роботи парламенту.

"Ми повинні припинити смішити світ і влаштовувати силові побоїща в сесійній залі. Для цього ми повинні визначити відповідальність депутатів за невиконання закону про регламент про блокування основного конституційного державного органу", - сказав Єфремов.

"Керівник парламенту зараз все це викладає у своєрідному меморандумі, потім ми знову зберемося… Я сподіваюся, ми це систематизуємо і до чогось зможемо домовитися, оскільки ситуація вже набуває гротескного варіанту…", - додав він.

Як відомо, фракція "Батьківщина" ініціює дострокові парламентські й президентські вибори.

Українська правда