Вірменія залишила собі "старого" президента

Вівторок, 19 лютого 2013, 22:11

Серж Саргсян переобраний президентом Вірменії на другий термін.

Як повідомляють "Новини Вірменії", згідно з попередніми даними Центрвиборчкому, Саргсян набрав 861,378 тисячі голосів, або 58,64%.

Водночас лідер опозиційної партії "Наслєдіє" Раффі Ованнісян отримав 539,674 тисячі голосів, або 36,74%.

На думку голови комітету у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Держдуми Росії Леоніда Слуцького (ЛДПР), переобрання Саргсяна забезпечить поступальний розвиток в російсько-вірменських відносинах і дозволить зберегти заданий вектор у переговорному процесі щодо врегулювання нагірно-карабахського конфлікту.

Слуцький нагадав, що попередні роки правління Саргсяна були відзначені високим рівнем стратегічного партнерства Росії і Вірменії.

У той же час, за повідомленням "РИА Новости", в ході прес-конференції опозиціонер Ованнісян заявив, що найближчими днями вирішить, чи стане оскаржувати результати виборів у Конституційному суді.

Він уточнив, що буде боротися за перемогу всіма конституційними способами.

Після зустрічі Ованнісяна з виборцями і прес-конференції близько ста осіб зібралися біля будівлі Центрвиборчкому, скандуючи "Раффі-президент".

Поліція оточила будівлю ЦВК. За словами одного з активістів, учасники акції мають намір щоденно збиратися біля будівлі ЦВК і вимагати, щоб вибори були визнані сфальсифікованими.

При цьому спостерігачі з СНД і Європи дали в цілому позитивну оцінку президентських виборів у Вірменії, назвавши їх демократичними і легітимними, вказавши при цьому на деякі порушення, які, на їхню думку, не вплинули на кінцевий результат.