Северінсен: вирок Власенку ще більше погіршує репутацію режиму Януковича

Неділя, 10 березня 2013, 17:57

Позбавлення Сергія Власенка депутатського мандата погіршує і без того поганий імідж президента Віктора Януковича.

Про це в коментарі Тиждень.ua заявила екс-голова моніторингового комітету ПАРЄ Ганне Северінсен.

"Люди, які знаходяться при владі в нинішній Україні, грають з законом, а не за законом. Можна сперечатися, чи мав Власенко вжити заходів раніше, щоб уникнути маніпулювання його статусом адвоката, але він явно діяв як захисник в межах своїх повноважень депутата, а тому я вважаю, це дуже недружнім перекручування правил, якими керується закон про несумісництво депутатів. Якщо ви дійсно хочете боротися з сумісництвом депутатів, тоді, думаю, більшість нинішніх депутатів треба позбавити їх статусу. Тому це дійсно вибіркове правосуддя", - підкреслила Северінсен.

"Зважаючи на те, що у ЄС реформи прокуратури і судових органів чекають не лише в законодавстві, а й на практиці, то цей акт (позбавлення Власенка мандата) свідчить, що судочинство є всього лише інструментом влади. Немає жодного верховенства права. Таким чином Україна далека від виконання необхідних копенгагенських критеріїв. Він (вирок Власенку) завдає шкоди і без того поганій репутації режиму Януковича", - додала вона.

Як повідомлялося, 6 березня Вищий адміністративний суд України позбавив депутатських повноважень народного депутата "Батьківщини", захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка. Опозиція готує позов до Європейського суду з прав людини, в якому проситиме переглянути рішення ВАСУ.