У Луганську скасовують районні ради

Четвер, 28 березня 2013, 21:17

Депутати Луганської міськради вирішили скасувати районні ради.

Згідно з рішенням, ухваленим на черговій сесії міськради в четвер, нинішні районні в місті ради допрацюють до закінчення своїх повноважень, а під час наступних виборів місцевих органів влади луганчани не обиратимуть депутатів райрад.

Пояснюючи рішення, міський голова Луганська Сергій Кравченко заявив, що районні ради є залишком радянської партійної ієрархії і на сьогодні не ефективні.

"Ми маємо ефективно витрачати кожну бюджетну гривню. Водночас, маючи дотаційні районні в місті бюджети, райони не впливають на наповнення дохідної частини міського бюджету. При цьому обсяг повноважень, здійснюваних районними в місті радами, непорівнянний з обсягом повноважень Луганської міської ради", - сказав Кравченко.

Рішення про скасування районних у місті рад ухвалено з таким формулюванням: "З метою вдосконалення управління районами в Луганську, створення єдиної та централізованої структури, підвищення ефективності реалізації функцій і завдань органів місцевого самоврядування, поліпшення якості адмінпослуг, раціонального використання бюджетно-фінансових ресурсів міста".

Інтерфакс-Україна