Суд відмовив Засусі у позові проти Яценюка через її кредит у банку

Середа, 10 квітня 2013, 14:56

Печерський райсуд відмовив у задоволенні позову Тетяни Засухи до голови фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка та до ТОВ "Україна-Хост" щодо інформації про її кредит.

Про це рішення повідомляє прес-служба Батьківщини.

Суд визнав, що інформація, яка містилася у клопотанні Арсенія Яценюка на засіданні суду по рішенню ОВК 94, не може вважатися негативною і не є недостовірною, оскільки до клопотання було додано копію заяви Тетяни Засухи щодо отримання кредиту.

Заява була підписана самою Засухою, і на документі містилася резолюція працівника банку - "В роботу". "Більше того, ані позивач, ані банк не заперечують даного факту", - йдеться в рішенні суду.

"При поданні клопотання Арсеній Яценюк не поширював недостовірну негативну інформацію про позивача, яка порочить її честь чи ділову репутацію. Навпаки, він в установленому законом порядку звертався до компетентних органів з метою перевірки відомостей щодо потенційно неправомірних дій Засухи Т.В", - наголошує суд.

Як відомо, на судовому 8 листопада під час розгляду позову кандидата в депутати по округу 94 Віктора Романюка Яценюк подав клопотання про винесення окремої ухвали та направлення до прокуратури інформації про те, що Засуха отримала в "Укргазбанку" кредит на суму близько мільйона.

"Дані кошти, вірогідно, могли бути відправлені на підкуп членів окружних виборчих комісій і безпосередньо голови виборчої комісії Мартинюка", - наголошував Яценюк.

Копія заяви Засухи до банку, яку оприлюднив Яценюк

Засуха подала до суду щодо розповсюдження нібито недостовірної інформації. Проте Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні позову Тетяни Засухи.

На парламентських виборах 28 жовтня 2012 року за підрахунком голосів на підставі примірників протоколів ДВК в окрузі №94, кандидат від Об’єднаної опозиції Віктор Романюк отримав 40605 голосів виборців, а кандидат від Партії регіонів Тетяна Засуха – 30941.

Проте після низки судових процесів, ініційованих спостерігачами від партії влади нібито про недопуск їх на виборчі дільниці, ОВК в порушення всіх процедур склала підсумковий протокол, в якому не врахувала волевиявлення 30 тисяч виборців і вписала перемогу Засухи.

Українська правда