ЄС не дасть Раді часу думати над єврозаконами

Вівторок, 23 квітня 2013, 11:47

Колегія Європейської комісії 15 травня обговорить ситуацію з прогресом України в питаннях виконання рекомендацій щодо підписання угоди про асоціацію.

Про це у вівторок повідомляє "Комерсант-Україна" з посиланням на співрозмовника в МЗС.

На цьому ж засіданні планується затвердити звіт ЄК про прогрес у виконанні Києвом критеріїв підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Йдеться про так званий "список Фюле" з 19 пунктів, який пізніше шляхом об'єднання кількох індикаторів був скорочений до 11 пунктів.

Офіційно порядок денний колегії ще не затверджений, але відкласти дане питання навряд чи вдасться, оскільки вже 27 травня звіт ЄК планується розглянути в Раді ЄС на рівні міністрів закордонних справ.

Рада має прийняти рішення про направлення угоди про асоціацію на юридичну звірку та підготовку до можливого підписання. Такі темпи розгляду, згідно з європейською бюрократичною процедурою, вважаються вкрай стислими і не можуть бути скорочені.

Ухвалений Брюсселем графік створює додаткові проблеми для української влади.

Більшість індикаторів, використовуваних ЄС, припускають зміну законодавчої бази в Україні. Тим часом до затвердження звіту ЄК відбудеться лише одне засідання Верховної ради - 14 травня.