"Регіонали" почали марширувати. Їх прихильники шукають пиво

Субота, 18 травня 2013, 11:35

Партія регіонів почала свій Антифашистський марш у Києві.

Як передає кореспондент "Української правди", колона регіоналів стартувала від Києво-Печерської лаври.

Колона регіоналів. Фото Тетяни Ніколаєнко, УП

На чолі колони йдуть Олександр Єфремов, Сергій Тігіпко, Михайло Чечетов, Нестор Шуфрич. Їх вітають прихильники партії, які стоять на тротуарах з прапорами.

Колона регіоналів. Фото Тетяни Ніколаєнко, УП
Колона регіоналів. Фото Тетяни Ніколаєнко, УП

Водночас одразу після початку мітингу частина мітингувальників заховалася у найближчих дворах в пошуках туалетів та магазинів.

"Ви не знаєте, де тут пива купити? Нам бабушка сказала, що десь за рогом супермаркет", - звернувся активіст до кореспондента "Української правди".

Слідом за ними йшла ще група молодих людей із Сімферополя, в розмові яких можна було почути наступне: "И это, бл…, центр города? У нас магазины на каждом шагу, а эти лохи не знали, что можно заработать? И вообще, кто больше заплатит, тот и победит. Как там – "Юле волю"?", - поділився молодик зі своєю супутницею.

"Ты что, идиот? Еще услышат", - відповіла йому дівчина.

Поки що колона зупинила свій рух на перехресті біля площі Слави, оскільки до неї долучаються люди, які стояли біля Палацу дітей та юнацтва та з боку вулиці Московська. Там колона людей тягнулася фактично від кінотеатру Зоряний.

У той же час, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов прогнозує, що в антифашистському марші в Києві візьмуть участь близько 50 тисяч осіб.

"У мене є інформація, що станом на 10 годину ранку в акції беруть участь близько 40 тисяч осіб. Очікується, що не менше 10 тисяч киян ще будуть брати участь", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

Єфремов також повідомив, що майже всі депутати фракції Партії регіонів очолять колону антифашистського мітингу.

За інформацією МВС України, на захід під назвою "У Європу - без фашистів" прибуло понад 41 тисяча чоловік, які знаходяться в Печерському районі столиці.

"За даними міністерства внутрішніх справ України станом на 10.30 ранку в Києві на акцію опозиційних сил, яка проходитиме на Софійській площі, прибуло близько 2,3 тисячі осіб", - йдеться в повідомленні управління зв'язків з громадськістю МВС.