"Регіонали" звинуватили у побитті журналістів опозицію

Субота, 18 травня 2013, 20:34

Партія регіонів звертається до правоохоронних органів з вимогою докласти всіх зусиль, щоб знайти винних у побитті журналістки Ольги Сніцарчук і фотографа Влада Соделя.

Про це йдеться в заяві партії, поширеній у суботу ввечері.

Там зазначається, що винні "повинні понести суворе, але справедливе покарання".

"Опозиція не змогла забезпечити нормальні умови для роботи представників засобів масової інформації під час проведення свого мітингу. В результаті постраждала знімальна група "5 каналу", у тому числі і парламентський кореспондент Ольга Сніцарчук", - йдеться в заяві.

У ПР відзначають, що представники ЗМІ не повинні стає жертвами протистояння та вуличної агресії.

"Ми повинні об'єднати зусилля всіх, хто вважає свободу слова базовим принципом демократії, щоб забезпечити нормальну роботу журналістів у тому числі - їх фізичний захист", - додають у партії.

"Партія регіонів завжди відстоювала свободу слова, виступала за надання журналістам можливості безперешкодно займатися своєю професійною діяльністю. Ми впевнені, що винні будуть знайдені самим найближчим часом, оскільки це питання честі правоохоронних органів", - йдеться в заяві.

У той же час, нардеп від ПР Віталій Журавський заявив, що в партії спростовують інформацію, що журналістів побили учасники Антифашистського мітингу.

"Ми категорично відкидаємо звинувачення, що в бійці на мітингу опозиції на вулиці Житомирській були помічені учасники Антифашистського мітингу. У момент, коли відбулася бійка, учасники нашого мітингу були на Європейській площі", - сказав парламентарій.

Він підкреслив, що мітинг, організований Партією регіонів, пройшов мирно і організовано, а мітинг опозиції був затьмарений бійкою, в результаті якої постраждали, в тому числі, і журналісти.

"Опозиціонери намагаються перекласти на нас провал в організації свого мітингу, який закінчився бійкою. Але це у них не вийде. Вони розписалися у власній немочі - не можуть нормально організувати рух кількох тисяч людей, а претендують на те, щоб керувати усіма", - підсумував Журавський.

Разом з тим, кореспондент "Української правди" була свідком того, як молодики, які згодом зчинили бійку з прихильниками "Свободи" і побили журналістів, спочатку стояли біля мітингу, організованого Партією регіонів, біля загородження.

Згодом із дворика на Хрещатику нагору до мітингу опозиції вирушили бійці "Беркуту", а за ними й згадані молодики спортивної статури.