Генконсула, який скривдив кримських татар, можуть відкликати найближчими днями

Понеділок, 27 травня 2013, 09:35

Російський Генконсул Володимир Андрєєв, який допустив некоректне висловлення щодо кримських татар, заявив, що йде зі своєї посади, його можуть відкликати найближчими днями.

Про це пише Комерсант-Україна.

У п'ятницю Андрєєв заявив, що в корені не згодний з позицією МЗС Росії, яке визнало некоректність його висловлень.

"Хотілося б, щоб моє рідне міністерство мене підтримувало в тих очевидних випадках, коли відступати не можна", - сказав він.

На запитання видання, чи не є така позиція неполіткоректною й неприпустимою для дипломата, генконсул відповів: "Я йду зі своєї посади". За даними газети, Андрєєв буде відкликаний уже в найближчі дні. 

За інформацією директора Інституту країн СНД Костянтина Затуліна, Андрєєва й без того мали змінити в червні.

При цьому Затулін розповів газеті, що на генконсула й раніше надходили скарги, у тому числі й від представників російської громадськості Криму.

"Він не демонстрував необхідної для дипломата політкоректності, навпаки, часом проявляв себе досить нетерпимо, не тільки настроївши проти себе кримських татар, але й рощзсваривши російський рух у Криму",- сказав Затулін.

 Як відомо, в своєму інтерв'ю телеканалу ATR 21 травня Андрєєв, заявив, що кримські татари були  пособниками німецьких окупантів під час Другої світової війни.

МЗС України пізніше закликав російську владу дати належну оцінку цим висловлюванням.