Тимошенко заявами бореться за своє лідерство – політолог

Четвер, 30 травня 2013, 14:26

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко в майбутньому підтримає парламентську або парламентсько-президентську модель України.

Таку думку озвучив глава центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, коментуючи заяву Тимошенко про те, що не треба висувати від опозиції єдиного кандидата в президенти.

"Я не виключаю, що через певний час Юлія Володимирівна (Тимошенко) підтримає ідею трансформації української політичної системи на парламентсько-президентську систему", - заявив Фесенко.

За словами політолога, "це відповідатиме її інтересам, але це не відповідатиме інтересам окремих лідерів опозиції, які зараз претендують на перемогу на президентських виборах".

Коментуючи останню заяву Тимошенко, Фесенко зазначив, що головна причина її появи - майбутній з'їзд "Батьківщини", на якому лідером політичний сили оберуть Арсенія Яценюка.

"Цими листами Юлія Володимирівна нагадує, що лідером "Батьківщини" залишається вона, і що з нею треба узгоджувати і політичну стратегію і тактику "Батьківщини" і об'єднаної опозиції", - підкреслив він

Політолог зазначив, що Тимошенко потримала рішення мітингу "Вставай, Україно" 18 травня.

"Чим пізніше буде визначений єдиний кандидат на президентських виборах, тим краще це для Юлії Володимирівни", - сказав Фесенко.

Як вважає експерт, "якщо єдиний кандидат від опозиції буде висунутий навесні 2014 року, то Тимошенко, як потенційний і традиційний лідер опозиції, відходить на другий план і у опозиції з'являється новий лідер".

На думку Фесенка, головна причина заяви Тимошенко - "це боротьба за збереження свого лідерства в опозиції".

Інтерфакс-Україна