Кошулинський не виключає військового тиску з боку Росії через Асоціацію

Четвер, 12 вересня 2013, 10:56

Віце-спікер Верховної ради, "свободівець" Руслан Кошулинський не виключає спроб військового тиску на Україну з боку Росії у разі підписання Угоди про асоціацію с ЄС.

Про це він заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Я не виключаю, що нас очікують економічні, гуманітарні, інформаційні війни – аж до спроб військового тиску", - сказав віце-спікер.

За його словами, Україна не має, чим "стримувати агресію чи то в економічній, чи то в політичній, військовій, фінансовій або гуманітарній царинах".

"Уже зараз Росія не соромиться відверто тиснути на Україну, використовуючи інформаційні та економічні важелі. У мене немає жодних сумнівів, що Росія може вдатися і до більш агресивних кроків", - сказав Кошулинський.

За його словами, головна причина таких дій Росії – "в імперському мисленні її керівництва та провідних політичних партій, бо вони не можуть позбутися думки, що Україна – це "відірваний шматок Російської імперії".

"Я не бачу адекватних кроків української влади – вона не захищає ані своїх громадян, ані вітчизняних суб’єктів підприємницької діяльності", - додав Кошулинський.

Відповідаючи на питання, чого Україні чекати від Росії у разі підписання Угоди про асоціацію с ЄС, він сказав: "Я прогнозую, що нас чекає дуже складний рік. Росія так просто Україну не відпустить".

"Не треба забувати, що Росія має важелі впливу на держави Євросоюзу, зокрема через експорт газу. Гадаю, що буде застосовано величезний тиск із використанням економічних чинників з метою недопущення ратифікації Угоди про асоціацію", - сказав віце-спікер.

"Росія намагатиметься у будь-який спосіб відтермінувати момент приєднання України до ЄС", - додав політик.