"Регіонал" відрікся від скандального закону про доступ до інформації

Четвер, 26 вересня 2013, 19:08

Депутат Партії регіонів Іштван Гайдош відкликав свій підпис під законопроектом про внесення змін до закону "Про доступ до публічної інформації".

Про це повідомила його прес-служба.

За словами депутата, документ "потребує доопрацювання на основі пропозицій експертів та журналістів".

"Асоціації міст України, яка ініціювала відповідний законопроект, варто було провести експертну оцінку документу. Цей законопроект передчасно зареєстрували у парламенті", - заявив "регіонал".

"Перед тим як надавати відповідний законопроект на розгляд парламенту, необхідно провести широке обговорення із залученням відповідних спеціалістів, організувати круглі столи, комітетські слухання. Ми відкриті до спілкування. Громадськість та журналісти повинні безпосередньо приймати участь у розробленні змін", - сказав він.

Водночас Гайдош вважає, що деякі положення нині діючого закону "Про доступ до публічної інформації" є недоцільними, оскільки не лише ускладнюють роботу органів державної влади і журналістів, але і призводять до зайвих бюджетних витрат.

Як відомо, законопроект, який обмежує доступ до публічної інформації, розроблений чотирма народними депутатами фракцій "Батьківщина" та Партії регіонів.

Раніше депутат від "Батьківщини" Валентин Королюк вирішив відкликати свій підпис під законопроектом.

Українська правда