Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін: РФ допоможе Сирії в разі нанесення по країні військового удару

П'ятниця, 6 вересня 2013, 17:07

Росія буде продовжувати надавати допомогу Сирії, як це робиться і зараз шляхом поставок зброї і співробітництва в економічній сфері.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін на підсумковій прес-конференції на саміті G-20, повідомляють "РИА-Новости".

"Чи будемо ми допомагати Сирії? Будемо. Як і зараз допомагаємо. Ми постачаємо зброю, співпрацюємо в економічній сфері...", - сказав він , відповідаючи на питання, чи стане Росія надавати підтримку Сирії в разі нанесення по ній військового удару.

"Сподіваюся, більше буде і співробітництва гуманітарного, в тому числі і у вигляді поставок гуманітарної допомоги з надання підтримки тим людям, цивільному населенню, яке опинилося в дуже важкій ситуації сьогодні", - сказав він.

Як відомо, раніше повідомлялося, що у "Великій двадцятці" розходяться в думці, як вчинити з Сирією.

Глава Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу заявив, що міжнародне співтовариство має зосередитися на політичному врегулюванні сирійського конфлікту.

У свою чергу, Китай переконаний, що військового вирішення кризи в Сирії немає, його необхідно вирішувати політичним шляхом.

"Війна не є грунтовним рішенням щодо Сирії, можливий тільки політичний шлях", - заявив офіційний представник МЗС КНР Цинь Ган на саміті.

А президент США Барак Обама і прем'єр -міністр Японії Сіндзо Абе на двосторонній зустрічі в четвер у рамках саміту G20 в Санкт -Петербурзі обговорили ситуацію в Сирії.

"Наша спільна думка полягає у тому, що використання хімзброї у Сирії є порушенням міжнародного законодавства, яке не можна залишити без відповіді", - заявив Обама, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на Рейтер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування