Нелюбов Маркова до ЄС не завадила йому звернутися до Євросуду

Понеділок, 14 жовтня 2013, 11:35

Позбавлений судом депутатських повноважень Ігор Марков подав позов до Європейського суду з прав людини.

Про це він повідомив журналістам у понеділок, інформують "Українські новини".

Марков також просить регламентний комітет Верховної Ради перевірити законність блокування спікером Володимиром Рибаком його картки для голосування.

"Дії Рибака з блокування мені картки знаходяться за рамками правового поля і Конституції. Я звернувся до Генпрокуратури... і я дав матеріали до регламентного комітету парламенту, оскільки є чіткий регламент, де все чітко прописано", - повідомив Марков.

Він зазначив, що вже в понеділок в Одесі відбудеться засідання суду за його позовом з вимогою визнати незаконними дії Рибака.

Позбавлений мандата депутат також повідомив, що подав позов і в ЄСПЛ.

У понеділок Марков прийшов на допит за повісткою до Головного слідчого управління МВС у справі про його причетність до фальсифікацій на виборах Верховної Ради, але його, нібито, не пропустив черговий міліціонер.

12 вересня Вищий адміністративний суд зобов'язав Центральну виборчу комісію скасувати реєстрацію депутатом Ради Маркова, визнавши сфальсифікованими результати виборів у мажоритарному окрузі № 133 в Одесі.

Володимир Рибак доручив заблокувати картку для голосування Маркова і перестати нараховувати йому зарплату.

Марков вважає, що його звинувачення у фальсифікаціях на виборах пов'язані з тим, що він виступає проти євроінтеграції України і не має наміру голосувати за законопроекти, які сприяють підписанню угоди про асоціацію з ЄС.