Опозиція не голосує за план роботи ВР, бо має три вимоги

Вівторок, 22 жовтня 2013, 12:12

Опозиція не голосує за тижневий порядок денний сесії, бо вимагає розглянути проект Держбюджету, проект про прокуратуру та питання створення ТСК з реформування виборчого законодавства.

Про це в парламенті заявив спікер "Батьківщини" Арсеній Яценюк в парламенті під час дискусії щодо затвердження порядку денного на поточний пленарний тиждень.

Він наголосив, що уряд, в порушення Бюджетного кодексу, не вніс проект Держбюджету на 2014 рік: "Ми ставимо ключову вимогу: де Азаров з бюджетом, який покриває соціальні виплати і забезпечує функціонування економіки України?".

 Опозиція також вимагає ухвалення закону про прокуратуру: "Це одна з ключових вимог наших європейських партнерів і народу України. Треба змінити обличчя прокуратури".

 Яценюк також зазначив, що опозиція наполягає на створенні Тимчасової спеціальної комісії з питань внесення змін до виборчого законодавства – законів про ЦВК, про вибори президента, місцеві та парламентські вибори.

"Ці три законопроекти повинні бути в порядку денному поточного пленарного тижня", - наголосив Арсеній Яценюк і звернувся до уряду та спікера парламенту з вимогою забезпечити розгляд цих проектів законів.

Між тим депутати спробували ще двічі проголосувати за порядок денний на цей пленарний тиждень, однак голосів знову не вистачило.

Після цього ПР і КПУ попросили про перерву, а спікер Володимир Рибак запросив до себе керівників фракцій.

Після перерви голосування з цього питання так і не відбулося. Депутати перейшли до питання обрання суддів.

Українська правда

Матеріали за темою