Посол Іспанії думає, що Україна в будь-якому випадку підпише асоціацію

Четвер, 31 жовтня 2013, 10:24

Україна неодмінно підпише угоду про асоціацію з Європейським Союзом: якщо не на Вільнюському саміті, то пізніше.

Таку думку висловив надзвичайний і повноважний посол Іспанії в Україні Херардо Анхель Бугайов Оттоне в середу під час відкриття ІІІ українсько - іспанського форуму журналістики, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Саміт у Вільнюсі стане історичним моментом для України, якого ми всі чекаємо", - сказав дипломат.

Посол упевнений, що навіть якщо Україна зараз не виконає всі умови для підписання угоди про асоціацію, то зробить це трохи пізніше і все-одно підпише документ.

"Дуже важливий момент - це юридична безпека. Іноземні інвестори і громадяни будуть активно перетинати кордон, тільки коли рівень цієї безпеки буде досить високим. В її забезпеченні і полягає зараз основне завдання України", - вважає Оттоне.

Він додав, що в цих умовах вкрай важлива роль ЗМІ, які виконують роль "крові демократії" , і навів приклад Угорщини, де працював у кінці 80-х - початку 90-х : "Там медіа допомогли створити демократію".

Третій українсько-іспанський медіа-форум проходить в Інституті журналістики КНУ ім. Т.Шевченка.

Учасники форуму обговорюють перспективи європейського інтеграційного проекту та роль ЗМІ , а також розвиток медіабізнесу в період економічної трансформації.

30 жовтня міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорські застерігав, що Україна повинна встигнути виконати всі умови ЄС для укладення угоди про асоціацію, інакше її підписання можуть перенести.