У Львові журналісти протестуватимуть проти цензури

Неділя, 19 січня 2014, 19:42

20 січня Львівський осередок Незалежної медіа-профспілки України проведе мовчазний протест проти введення цензури в Україні. Акція стартує о 13:30 біля Львівської облдержадміністрації.

Про це йдеться у повідомленні Незалежної медіа-профспілки України.

Журналісти не визнають підписані президентом антиконституційні закони "Про внесення змін до Закону "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян", "Про відповідальність за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі" та багато інших, які узаконюють в Україні диктатуру, і вважають владу, яка здійснює конституційний переворот – нелегітимною.

Тому закликають громадськість відстояти право на свободу слова, а чиновників – не виконувати злочинних наказів новоспеченого диктатора і його намісника на Львівщині.

Учасники акції одягнуть каски та маски, вийдуть із заклеєними ротами та плакатами "За правду – ув’язнення", "Самі ви екстремісти", "Рабів до раю не пускають". Також розповсюдять листівки з інформацією про новоприйняті закони і їхню загрозу свободі преси в Україні.

Надалі Львівський осередок НМПУ проведе пікет обласного управління міліції під гаслом "Януковича скоро не буде, а вам тут жити" з вимогою не підкорятися злочинним наказам нелегітимної влади.