Міліція затримала чотирьох мітингарів, а активісти – лише одного "беркутівця"

Неділя, 19 січня 2014, 20:59

Міліція затримала чотирьох активних учасників подій на Європейській площі.

Про це йдеться у повідомленні МВС України.

"Наразі правопорушників доставлено до одного з відділів міліції. Правоохоронці з’ясовують особи затриманих. Слідчі визначаються із кваліфікацією дій доставлених громадян", - повідомили у МВС.

"Назвати це (сутички на вул.Грушевського) мирними заходами вже, зрозуміло,  неможливо. … Наше завдання при цьому  - перш за все, щоб не постраждали мирні громадяни", - заявив речник МВС України Сергій Бурлаков у коментарі Hromadske TV.

Разом з тим він заявив: "Водомети на Грушевського застосували для того, щоб погасити автобус, який "мирні" мітингувальники підпалили".

У свою чергу в МВС  України заявили, що одного з працівників "Беркуту" мітингувальники захопили у полон і ледве не вбили.

"Його утримували в Будинку профспілок України, однак правоохоронці вже звільнили колегу. Медики попередньо констатували у нього закриту черепно-мозкову травму, переломи ребер та носа, шоковий стан. Наразі йому надають усю необхідну допомогу", - зазначили в МВС.

Захоплення сталося під час штурму живого "ланцюга" правоохоронців на вул.Грушевського.

"Одного з працівників спецпідрозділу "Беркут" активісти мітингу висмикнули зі строю і відтягли у Будинок профспілок. Зі слів працівника міліції, дорогою до Будинку Профспілок та всередині будівлі активісти постійно його били та завдавали ушкоджень", - заявляють в МВС.

Українська правда