Росія обурена, що хтось іще втручається у справи України

Четвер, 23 січня 2014, 09:23

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія не має права втручатися у справи України, й засудив представників інших іноземних держав за втручання.  

"Ми не вважаємо себе вправі хоч якимось чином втручатися у внутрішні справи братньої для нас України. Це неприпустимо, і Росія це не робила й робити не буде", - заявив він у інтерв'ю "Комсомольській правді".

"Будь-які рішення, які приймаються в Києві, вони є суверенними й вони приймаються керівництвом цієї країни в рамках демократичних процесів. Втручання, чинення впливу на це з використанням тих чи інших інструментів політичного менеджменту – для нас це неприпустимо", - запевнив Пєсков.

За його словами, "зі хвилюванням, а часом із болем у Москві спостерігають за тим, що відбувається в Києві", але переконані, що "керівництво України чудово знає, що робити".

"Ми переконані, що в Києві знають, що робити, й знайдуть найкращі рішення для того, щоб ситуацію нормалізувати й щоб усе повернулося в законне мирне русло", - наголосив Пєсков.

При цьому він зазначив, що "ми один для одного є абсолютно неминучими партнерами".

"Ми, звісно ж, шкодуємо й обурюємося, коли очевидним стає втручання ззовні у ті внутрішні процеси, які відбуваються в Києві", - сказав Пєсков.

"Абсолютно не можемо зрозуміти, коли часом посли іноземних держав, які працюють у Києві, говорять про те, що повинна робити влада на Україні, звідки вона повинна виводити внутрішні війська, звідки вона повинна виводити поліцію і так далі", - заявив він

"Тобто коли ось так ззовні вказують, що робити. Звісно, для нас це абсолютно незбагненна історія. І, звісно, ми це не можемо схвалити й, радше, це викликає наше обурення", - додав прес-секретар Володимира Путіна.

Як відомо, великою мірою під тиском Росії керівництво України відмовилося від підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом і зону вільній торгівлі з ЄС.

Це викликало хвилю масових протестів проти дій команди Віктора Януковича, після спроб придушити їх протистояння днями доросло до жертв із боку протестувальників.