Захарченко хоче застосовувати вогнемети

П'ятниця, 31 січня 2014, 20:00

МВС пропонує додати до переліку спецзасобів, які застосовується міліцією при охороні громадського порядку, реактивні вогнемети "Джміль" і "Джміль- М".

Про це йдеться у проекті постанови уряду, повідомляє ZN.UA

"Джміль" і "Джміль- М" вписані у розділ переліку спецзасобів, де згадуються ручні газові гранати і патрони з газовими гранатами.

У пояснювальній записці до постанови виконувач обов'язків міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко зазначив, що такі спецзасоби дозволить "належним чином забезпечити виконання завдань з охорони громадського порядку, громадської безпеки та боротьби зі злочинністю".

Натисніть, щоб збільшити
 

Натисність, щоб збільшити

Натисніть, щоб збільшити

 

Як відомо, реактивний піхотний мобільний вогнемет "Джміль -М" використовується військовими підрозділами радіаційного, хімічного і біологічного захисту (РХБЗ) Сухопутних військ Росії.

Він призначений для знищення живої сили супротивника, яка розташована в спорудах, виведення з ладу автомобільної та легкої броньованої техніки, руйнування укріплених об'єктів.

Вогнемет здатний вражати живу силу на відстані до 1,7 кілометрів, прицільна дальність стрільби - до 800 метрів.

Окрім термобаричних і запальних боєприпасів вогнемет "Джміль" може стріляти димовими зарядами, що створюють непроникну завісу і тим самим засліплюють противника.