У МЗС "узяли до уваги" висновки Ради ЄС і заїкнулися про "амбітні відносини"

Вівторок, 11 лютого 2014, 15:55

Влада України взяла до уваги прийняті 10 лютого висновки Ради ЄС у закордонних справах, заявляє Міністерство закордонних справ.

"В Україні взяли до уваги схвалені 10 лютого 2014 року Висновки Ради ЄС у закордонних справах", - йдеться у коментарі МЗС.

У відомстві відзначили "загалом збалансовану та конструктивну позицію Євросоюзу щодо оцінки подій в Україні і подальшої розбудови відносин між Україною та ЄС на основі всебічного діалогу і взаємодії".

"Уряд України поділяє більшість відзначених у Висновках підходів до врегулювання політичної кризи в Україні, а саме: віднайдення демократичного рішення шляхом мирного та інклюзивного діалогу, утримання всіх сторін від насильства та радикальних дій, забезпечення поваги основоположних прав і свобод людини, підтримання мирного характеру демонстрацій", - заявляє МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві запевнили у "незмінності курсу України на європейську інтеграцію, в основі якого впровадження суспільно-політичних і соціально-економічних реформ з метою наближення до кращих європейських стандартів".

"У цьому контексті виключно важливими є кроки, що здійснюються Євросоюзом разом з міжнародною спільнотою та міжнародними фінансовими інституціями з метою надання відповідної підтримки", - зазначили в МЗС.

"Вітаємо відкритість ЄС до продовження стратегічної дискусії щодо кінцевої мети багатогранних та амбітних відносин між Україною та ЄС, відповідні сигнали щодо чого включені до Висновків Ради ЄС", - додали у відомстві Леоніда Кожари. 

Як відомо, 10 лютого ЄС не став запроваджувати санкції щодо українських чиновників, але пообіцяв діяти "швидко" у разі погіршення ситуації.

Крім того, Євросоюз висловив готовність разом із міжнародними фінансовими інституціями надати фінансову допомогу Україні у разі проведення реформ новим урядом.