Переважна більшість українців хочуть бачити Крим з Україною

Четвер, 27 березня 2014, 18:07

85% українців виступають за збереження Криму у складі України.

Як повідомляє УНІАН, такі результати опитування, проведеного Центром Разумкова, були представлені у четвер, 27 березня, на прес-конференції.

За даними дослідників, 46% респондентів вважають, що Крим повинен залишатися у складі України з нинішніми повноваженнями; 30% переконані, що республіка повинна залишатися у складі України з розширеними повноваженнями, 9% - що вона має залишатися у складі України з обмеженням повноважень до рівня повноважень інших областей.

Байдужа ця тема 2% опитаних, важко відповісти виявилося 7%.

При цьому 19% опитаних вважають, що суперечності, що існують між західними і східними регіонами України, є підставою для відокремлення цих регіонів та створення власних держав або входження до складу інших держав.

У той же час, 71% українців вважають, що таких протиріч не існує подібні суперечності, а 10% не змогли відповісти.

Опитування проводилося Центром Разумкова 5 - 10 березня, у ньому взяли участь 2008 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України.

Як відомо, схожі результати отримала Соціологічна група "Рейтинг" під час опитування, проведеного на початку березня: за її даними, лише 5% опитаних вважають, що Крим слід віддати Росії, а 77% українців вважають, що Крим повинен залишитися в складі України.