Кравчук раптом обурився, що Тимошенко порівняли з Януковичем

П'ятниця, 28 березня 2014, 17:48

Перший президент України Леонід Кравчук обурився тим, що голова Бундестагу порівняв Юлію Тимошенко із Віктором Януковичем.

Про це він написав у блозі на "Українській правді"

"Політикам чужих країн взагалі неприпустимо вдаватися до якихось порівнянь людей, яких вони не знають достеменно", - зазначив він.

"У даному випадку я маю на увазі спробу порівняти Юлію Тимошенко і Віктора Януковича з боку голови німецького Бундестагу пана Норберта Ламмерта за її різкі заяви проти Путіна. Було б шляхетно, аби пан Ламмерт вибачився за ці слова перед Тимошенко", - заявив Кравчук.

За його словами, "ніхто з офіційних політиків України не дозволяв собі порівнювати когось із німецьких лідерів з діючими, або історичними персонами".

"Зараз у нас розпочалася передвиборча президентська кампанія і буде викидатися дуже багато бруду на кандидатів у президенти", - зазначив Кравчук.

"Рекомендую іноземним політикам бути дуже уважними та обережними, а то можна осоромитись", - каже екс-президент.

У жовтні 2013 року Кравчук заявляв, що вважає нереальним балотування Тимошенко на виборах президента в 2015 році.

Як відомо, Кравчук був ініціатором і ведучим круглих столів щодо пошуки виходу з політичної кризи в Україні. Запрошення туди надсилала Адміністрація президента Януковича.

Також Кравчук очолює Конституційну Асамблею, створену Януковичем, яка працювала над проектом реформування Конституції, куди відмовилася входити опозиція.

Як відомо, Кравчук висловлював думку, що можна розглядати практично всі варіанти вирішення конфлікту в Україні, крім дострокових виборів президента.

Також перший президент України закликав євромайданівців вдовольнитися "копромісними рішеннями".

У статті Кравчука на сайті Forbes йшлося також про вдячність "Беркуту" за терпіння. Пізніше екс-президент пом'якшив свої слова.

Українська правда