Яценюк просить кримчан залишатися українцями і душею, і паспортом

П'ятниця, 28 березня 2014, 22:43

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав мешканців Криму залишатися українцями і душею, і паспортом.

Під час програми "Шустер LIVE" до нього звернулася мешканка Криму, яка зазначила, що вона українка, є вдовою і має 2 дітей.

Жінка запитала Яценюка, як поводитися жителям окупованої Автономної Республіки, яким без прийняття російського громадянства буде, як вона вважає, важко знайти роботу та взагалі жити в Криму.

"Мені нічого не залишається, як отримувати паспорт Росії", - зазначила вона.

"Як людина я вас можу зрозуміти. Ви сказали правду. Але у мене до вас є прохання: не беріть російський паспорт, залишайтеся громадянином України", - попросив Яценюк.

"Ми виплатимо кожному громадянину України і пенсії, і соціальні виплати. Це справа національної гідності. Залишіться, будь ласка, українцем. Прошу вас", - додав він.

На це жінка відповіла Яценюку, що вона може продемонструвати патріотизм і залишитися без роботи, але їй доведеться своїй 11-річній донці сказати: "Я дуже люблю свою країну, але я не можу тобі того дати, того дати".

У відповідь глава Кабміну запросив дитину навчатися в Київ.

"Це ваше рішення, я не маю права вам радити. Це ваша доля і вам вирішувати, а моє завдання вам запропонувати і до вас звернутися. Яке рішення приймете, таке буде правильне, бо це ви. І ви самі себе потім спитаєте "Я була права чи ні", - сказав Яценюк, нагадавши також про програму щодо спрощеного переведення дітей з Криму у навчальні заклади на материковій Україні.

"Я дуже прошу, щоб ваша дитина і ви разом не покидали Україну ні душею, ні серцем, ні паспортом", - додав він.

Українська правда