У Авакова підозрюють ЄДАПС у корупції та жаліються на тиск його "криші"

Понеділок, 31 березня 2014, 11:45

МВС заявляє про викриття низки "сумнівних" схем концерну ЄДАПС.

Про йдеться у повідомленні відомства.

За словами силовиків, усю продукцію, яка була виготовлена цим концерном передано до Національного Банку України. "На сьогодні така продукція, у тому числі біометричні паспорти, уже виготовляються на Держаному підприємстві "Поліграфічний комбінат "Україна"", - повідомили в МВС

"Проте така ситуація наразі не влаштовує осіб, які "кришують" "ЄДАПС". Вони шантажують та намагаються чинити тиск на керівництво МВС, проводять "брудну" інформаційну кампанію", - підкреслили у відомстві.

Результати своєї роботи МВС обіцяє доносити до громадськості, "аби ніхто не зміг уникнути відповідальності".

Зазначимо, що початковому варіанті повідомлення прес-служби міністерства уточнювалося, що тиск на силовиків чинить Василь Грицак, який нібито організував згадану інформаційну кампанію. Пізніше ця фраза була переформульована, згадування про Грицака зникло, а "корупційні" схеми були позначені як "сумнівні".

У ЄДАПС звинувачення МВС відкидають, заявляючи, що Василь Грицак "не є і ніколи не був ні акціонером, ні власником підприємств", і що ніяк тиснути на міліцію вони не можуть. Крім того, своїх конкурентів, поліграфкомбинат "Україна", ЄДАПС звинувачує в крадіжці дизайну паспорту і корупційних зв'язках з попередньою владою і вимагає нового тендеру на друк паспортів.

Як відомо, консорціум ЄДАПС, який пов'язують з генерал-лейтенантом міліції, регіоналом Василем Грицаком, займався виготовленням державних документів, в тому числі паспортів.

Весною 2013-го колишній уряд витіснив ЄДАПС з ринку виготовлення державних документів, віддавши підряди державному комбінату "Україна".