"Оплот", який захопив Донецьку міськраду, вимагає референдуму

Середа, 16 квітня 2014, 11:55

Озброєні люди, які захопили Донецьку міську раду, вимагатимуть від Верховної Ради закону про місцевий референдум і проведення такого референдуму.

Як повідомляє сайт 062.ua, керівник Донецького відділення організації "Оплот" Олександр Захарченко заявив:  

"Ми хочемо висунути свої вимоги Верховній Раді щодо ухвалення законопроекту Олександра Бобкова про місцевий референдум. Він внесений і його відмовилися ухвалювати на фракції. Щоб вони зрозуміли, що референдум справді корисний".

За словами Захарченка, з будівлею міськради нічого не трапиться і співробітники будуть працювати.

"У нас підрозділ із жорсткою дисципліною, тому ніяких грабежів і жодних перешкод роботі міськвиконкому не буде. Виконком працюватиме в нормальному режимі. Благо жителів нашого міста важливіше за все. Єдине, що ми зробимо, встановимо барикади, вживемо всі заходи безпеки", - сказав керівник ДВ ОО "Оплот".

За його словами, у будівлі буде пропускна система, щоб працівники могли працювати, а жителі могли заходити за необхідності.

Він також уточнив, що барикади будуть більш професійні, ніж навколо Донецької ОДА.

На флагштоку будівлі Донецької міськради тепер майорить прапор "Оплоту".

Станом на 10.52 ранку, на всіх поверхах будівлі міськради перебувають представники "Оплоту". Вони заявляють, що призначене на середу на 14.00 засідання виконкому міської ради відбудеться за графіком.

Станом на 11.00 ранку оплотівці виводять із будівлі міліціонерів, які охороняли міськраду. "Відпочиньте хоч один день", - сказали вони міліції.

Будівлю захопленої міськради покинув мер Донецька Олександр Лук’янченко.