Луценко знає, яким має бути "ідеальний подарунок Україні до 1 травня"

Середа, 23 квітня 2014, 15:37

Радник президента Юрій Луценко пропонує укласти угоду влади з представниками протестуючих груп населення про одночасне звільнення адмінбудівель у Києві й Донецьку і готовий виступити посередником у цих переговорах.

Про це він сказав у середу в Донецьку на нараді з керівниками міст і районів під керівництвом голови Донецької облдержадміністрації Сергія Тарути, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я не з тих, хто буде розповідати, що в Києві все добре. КМДА давно потрібно звільнити. Революція закінчилася. Людям з автоматами нічого робити в центрі столиці, так само, як і в центрі Донецька. І розповідати що одні білі, а інші чорні, не зовсім правильно", - сказав Луценко.

При цьому він зазначив, що в цьому випадку він "готовий виступити посередником".

"Протокол про те, щоб звільнити дві будівлі, наприклад до Дня солідарності трудящих (1 травня), був би ідеальним подарунком для всієї України", - наголосив екс-глава МВС.

На думку Луценка, "якщо ми думаємо про нормалізацію ситуації, то очевидно саме в Києві політики, які претендують на посаду президента повинні сказати прості речі", цитує "ОстроВ".

"Перше: вони припиняють війну сходу й заходу по надуманих "москалях" і "бандерівцям". Друге: вони співпрацюють у майбутньому уряді з усіма регіонами, а не намагаються захопити монопольну владу", - сказав він.

Луценко вважає, що коаліційний уряд за участю різних політичних і економічних еліт, а також припинення пропагандистської клоунади за принципом "схід-захід" можуть нормалізувати ситуацію в країні. 

"Еліти розгарбування повинні піти: хто в Ростов (куди утік екс-президент Віктор Янукович – ред..), хто у в'язницю, хто просто у свій маєток", - сказав він. 

Напередодні, під час спілкування з представниками Комітету патріотичних сил Донбасу і так званої Донецької народної республіки, Луценко висловив думку, що КМДА і Донецька облдержадміністрація мають бути звільнені в один день.