У Путіна вілла в Іспанії, на його "таємну власність" полюють - ЗМІ

Четвер, 24 квітня 2014, 13:33

Європейські таблоїди публікують знімки розкішної вілли в іспанській Марбельє, яка нібито належить президенту Росії Володимиру Путіну.

Про це пише Анна Зафесова на сторінках La Stampa, зазначаючи, що довести приналежність вілли складно, але навряд чи Путін буде проводити відпустку у Криму.  

"У той час як Вашингтон спростовує неофіційну інформацію про те, що наступний етап санкцій має завдати удар безпосередньо по Володимиру Путіну, знову починається полювання за його "таємною власністю", вартість якої оцінюється приблизно в 40 млрд доларів", - цитує її InoPressa.

"Безумовно, усе довести неможливо, але в англійських та іспанських таблоїдах публікується фотографія "вілли Путіна" в іспанській Марбельє: 4 тис. кв. м, два басейни, spa, спортивний майданчик і кінотеатр загальною вартістю 18 млн євро. Сусідами російського президента в ексклюзивному комплексі La Zagaleta будуть поп-ідоли, футболісти, підприємці 2.0 і арабські шейхи", - говориться у статті.

"Кремль усе спростовує, так само, як спростовує повідомлення про "палац у Геленджику", біля Сочі, у будівництво якого, за словами колишнього ділового партнера путінського кола Сергія Колесникова, який утік у Лондон, вкладено 1 млрд доларів", - пише журналістка.

За словами Зафесової, "плітки це чи правда, фактом залишається те, що російський президент розвиває певний смак до резиденцій".

"Він не буде проводити канікули в Криму, де урядові дачі "перебувають у жалюгідному стані, нібито туди не ступала нога архітектора". Цей коментар, імовірно, образив Віктора Януковича, який приділяв багато часу й сил і виділяв багато мільярдів на облаштування своїх вілл", - вважає Зафесова.

Автор також робить висновок, що "в автократів особливі відносини з нерухомістю", бо – крім колишнього СРСР – у Чаушеску в Бухаресті був "Палац Народу" з 3 тисячами кімнат, у Лівії Каддафі "не вдовольнявся своїм відомим наметом", а в Іраку у Саддама були численні палаци у стилі "тисячі й однієї ночі".

Журналістка вважає, що в порівнянні з усім цим "американський Білий дім здався б будиночком садівника".

Ще в жовтні 2012 року "The Daily Mail" писало, що президент Росії придбав за 15 мільйонів фунтів стерлінгів проект палацу в центрі Загалета неподалік від Марбельє.

Вілла в Іспанії, яку прииуусють Путіну. Фото з dailymail.co.uk

Тоді місцеві мешканці підтверджували, що вілла на 4 тисячі м² будується для Путіна.

Вілла Путіна в Іспанії

У ній нібито були власні СПА-салон, гімнастичний зал, піано-бар, два басейни й фонтани.

Вілла у Марбельє, яку пов'язують із Путіним