Телевізійники просять Турчинова направити їм на допомогу СБУ

Четвер, 24 квітня 2014, 18:56

Керівники шести телеканалів звернулися до в.о. президента Олександра Турчинова проханням надати охорону їх співробітникам.

Під відповідним листом підписалися голова правління ПрАТ "Телеканал "Інтер" Бенкендорф Єгор, гендиректор "Телерадіокомпанії "Студія 1+1" Ткаченко Олександр, директор ТОВ "Телерадіокомпанія "Україна" Миргородська Марина, голова правління ПАТ "Міжнародний Медіа Центр – СТБ" Бородянський Володимир, директор-президент ТОВ "Міжнародна комерційна телерадіокомпанія" (ICTV)  Богуцький Олександр та гендиректор ТОВ "Новий канал" Локотко Володимир.

У зверненні вони висловили стурбованість випадками погроз проявів насильства до журналістів, які працюють у окремих містах на сході України та перебоями з ретрансляцією й часткового припинення ТВ мовлення українських каналів на цих територіях.

"Ми переконані, що особливо в кризовій для країни ситуації, потрібно більше уваги приділяти забезпеченню безпеки журналістам та сприяти їхній професійній діяльності", - вважають голови телеканалів.

"Ми звертаємось до Вас з вимогою виконання законодавства України щодо захисту прав журналістів, а саме забезпечити безпеку роботи журналістів у окремих містах на сході України силами співробітників Служби Безпеки України, а також забезпечити безперебійне мовлення в східних регіонах країни", - йдеться у їх зверненні.

Як відомо, на території, контрольованій сепаратистами, вже неодноразово затримували та навіть викрадали журналістів. У Слов'янську затримали америнського журналіста Саймона Петровського, якого звинуватили у співпраці з "Правим сектором". Крім того, у цьому ж місті утримують журналіста із Коломиї Євгена Гапича та його брата Геннадія.

Українська правда