Фюле обіцяє українцям "світло в кінці тунелю"

П'ятниця, 25 квітня 2014, 14:34

ЄС готовий підписати з Україною економічну частину угоди про асоціацію після президентських виборів.

Про це заявив Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми, як і раніше, налаштовані підписати якнайшвидше після президентських виборів розділи угоди про асоціацію, що залишилися", - заявив він у п'ятницю в Празі на конференції Східного партнерства.

При цьому єврокомісар підтвердив рішення Ради ЄС про те, що угода про асоціацію і глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі не є кінцевою метою співпраці ЄС з Україною.

"Це в жодному разі не є кінцем шляху. Чим більше зобов'язань і реалізованих спільних угод, тим амбітнішим буде пункт прибуття. Наші партнери, особливо з європейськими амбіціями, мають бачити світло в кінці тунелю, і я сподіваюся, що ЄС і його держави-члени дадуть відповідь на цей виклик", - упевнений європейський комісар.

Говорячи про події в Україні, Фюле назвав їх "найсерйознішою кризою з 1945 року".

"Народ України, його незалежність і суверенітет не повинні стати жертвами геополітичних ігор із нульовим результатом. Так у XXI столітті політику не здійснюють. І не для цього створювалося Східне партнерство. Ми завжди підтримуватимемо і стоятимемо на боці тих, на кого чинять надмірний тиск", - наголосив він.

Крім того, він порушив питання фінансової допомоги та енергетичної безпеки. "Настав час показати ще сильнішу, рішучішу та твердішу прихильність Східному партнерству", - переконаний європейський комісар.

Як відомо, 21 березня у Брюсселі відбулося підписання політичного розділу Угоди про асоціацію ЄС-Україна.